Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Soarta școlilor mici în Guvernul Gavriliță: închise toate?

© Sputnik / Mihai CarausGimnaziul Ciutești raionul Nisporeni
Gimnaziul Ciutești raionul Nisporeni   - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Abonare
Candidatul propus la postul de prim-ministru, Natalia Gavrilița, va închide școlile mici cu mai puțin de 90 de copii ponderați. Cel puțin, asta reiese din răspunsul dat de această unui deputat.

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Natalia Gavrilița a fost întrebată de un deputat ce se va întâmpla cu școlile mici, care au mai puțin de 90 de copii ponderați, dacă va fi instalat guvernul ei.

Locuitorii satului Ciutești, Nisporeni cer să nu fie închis gimnaziul din localitate - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2020
Video
Locuitorii satului Ciutești, Nisporeni cer să nu fie închis gimnaziul din localitate
Din răspunsul dat de candidatul la funcția de premier, reiese că acestea vor fi închise odată ce în satele respective vor fi puțin copii.  

"Eu vă spun viziunea cu care vor fi de acord majoritatea cetățenilor Republicii Moldova. Școlile mici vor exista atunci când vor exista copii în sate. Și dacă corupția din această țară și dezmățul din această țară va continua și oameni ca mine, ca alții, ca cei cu care am comunicat în Londra, de exemplu, vor simți că nu-și pot continua afacerea, că nu-și pot găsi loc de muncă, nu pot accesa servicii medicale, servicii de calitate pentru copii lor, atunci noi nu vom avea nici un copil în aceste școli", a declarat Gavrilița.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0