Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Platforma DA propune un candidat la funcția de premier

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Abonare
Platforma DA și-a declarat disponibilitatea de a forma un guvern, iar candidatul său la funcția de premier este Andrei Năstase.

CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Platforma „Demnitate și Adevă” (DA) a anunțat la un briefing ținut cu puțin timp în urmă că este dispusă să formeze un guvern minoritar anti-criză, până la alegerile parlamentare anticipate, și are un candidat la funcția de premier – Andrei Năstase, liderul DA.

Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Politică
Cine este Mariana Durleșteanu, candidatul PSRM la funcția de premier

Deputatul formațiunii Alexandr Slusari a anunțat că Năstase este propus premier din partea DA.

Platforma DA i-a solicitat președintelui Maia Sandu „consultări urgente”.

Și Partidului Socialiștilor (PSRM) are propria candidatură pentru funcția de premier - Mariana Durleșteanu. Anunțul a fost făcut de liderul socialiștilor, Igor Dodon, după ședința executivului politic al formațiunii. Mariana Durleșteanu este economist, diplomat și politician. 

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” a declarat că urmează să ia o decizie finală privind susținerea Marianei Durleșteanu, candidat la funcția de prim-ministru propus de Partidul Socialiștilor, doar după ce aceasta va înainta programul de guvernare și echipa de miniștri. 

Шахматы - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Politică
Filip, despre Sandu: Șah la regină

Totuși, într-un comunicat de presă, „Pentru Moldova” anunță că, având în vedere biografia sa profesională impecabilă, capacitățile sale, este gata să semneze în favoarea desemnării ei în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Platforma anunță că acest candidat este capabil să formeze un cabinet de miniștri anti-criză.

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susține că fracțiunea sa nu va semna pentru candidatura Marianei Durleșteanu, propusă de PSRM.

Pavel Filip susține că este prematur să fie luată o decizie cu privire la votarea candidatului Mariana Durleșteanu, având în vedere că nu există un decret de nominalizare din partea președintelui țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0