Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lukașenko: Occidentul nu are niciun drept să ne spună cum să trăim

© AP Photo / Andrei StasevichПрезидент Белоруссии Александр Лукашенко
Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Abonare
Occidentul nu are nici un drept politic, nici un drept moral să indice Belarusului și altor state cum trebuie să trăiască, a declarat Aleksandr Lukașenko.

CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Occidentul nu are niciun drept moral să dicteze Belarusului cum trebuie să trăiască, a declarat președintele țării, Aleksandr Lukașenko, în discursul rostit la Adunarea Națională a Republicii Belarus.

Штурмовик Су-25 - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2021
De ce sancțiunile UE nu împiedică NATO să repare avioanele militare în Belarus

”Voi spune un singur lucru: după asaltul Capitoliului, dispersarea dură a demonstrațiilor în Polonia, Germania, Franța, Belgia, Olanda, încarcerarea oamenilor în temnițe de carantină, aceștia nu au niciun drept politic sau moral să ne spună nouă sau altora cum trebuie să trăim și să conducem statul. Trebuie să ne rezolvăm singurii problemele”, a subliniat Lukașenko.

Cea de-a șasea Adunare Națională a Republicii Belarus și-a început lucrările joi, la Palatul Republicii din Minsk și va dura două zile.

Polonia, Lituania și România solicită UE să acorde Belarusului regim fără viză>>>

Un șir de state occidentale au impus sancțiuni împotriva unor demnitari belaruși și întreprinderi de stat, după alegerile prezidențiale. Minskul a declarat că va răspunde simetric la sancțiuni. Autoritățile belaruse au afirmat în mai multe rânduri că acțiunile de protest sunt coordonate din afara țării. Lukașenko a acuzat Occidentul de implicare directă în situația din Belarus, menționând că dezordinile sunt dirijate de SUA, iar europenii “le cântă în strună”. Printre statele care coordonează acțiunile de protest, Lukașenko a numit Polonia, Cehia, Lituania și Ucraina.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0