Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oportunități de meserie pentru elevi: Despre ce este vorba

Elev - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Abonare
Tinerii între 15 și 18 ani care încă nu au decis în privința meseriei pe care vor să o îmbrățișeze, vor avea posibilitatea să afle detalii despre cele mai solicitate profesii pe piața muncii, în cadrul săptămânii învățământului dual.

CHIȘINĂU 11 feb - Sputnik. Domeniile precum medicina, industria textilă și alimentară, agricultura, electronica și ingineria vor putea fi studiate prin intermediul unei călătorii virtuale. Ministerul Educației organizează un eveniment dedicat învățământului dual și oportunităților pe care le oferă acesta. În cadrul acestuia, elevii de 15 - 18 ani își vor putea alege o meserie interesantă și solicitată pe piața muncii, dar și vor cunoaște posibilitățile pe care le oferă învățământul dual în Republica Moldova. 

Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2020
Societate
Cele mai bine plătite locuri de muncă: Care sunt acestea

Astfel, tinerii vor fi teleportați într-un univers virtual al ocupațiilor din sistemul dual, unde vor cunoaște care sunt cele mai solicitate profesii și ce oportunități le oferă companiile tinerilor care doresc să-și urmeze visul. Călătoria virtuală va fi condusă de către cunoscutul robot Thespian.

Elevii vor putea participa la eveniment timp de șase zile, iar acesta va începe din data de 16 februarie. 

Potrivit Ministerului Educației, învățământul dual este tot mai solicitat de către tineri. Astfel, peste 1 500 de elevi din țară învață, muncesc și câștigă bani în același timp. Aceștia își fac studiile la 34 de instituții profesional tehnice din țară și, în paralel, învață și fac instruirea practică în cadrul a 93 de întreprinderi.

Mai multe detalii puteți afla aici. 

Învățământul profesional tehnic dual este o formă alternativă a învățământului profesional tehnic clasic. Acesta își propune să ofere șanse egale tuturor tinerilor de a îmbrățișa o meserie de succes. Astfel, responsabilitățile de instruire și formare sunt repartizate între cei doi parteneri duali – compania, unde elevul va face practica, și școala profesională. 30 la sută din instruire se face în cadrul școlilor profesional tehnice, iar 70 la sută - în cadrul companiilor. Astfel, accentul este pus pe instruirea practică, iar tânărul își poate asigura un loc de muncă încă de pe băncile școlii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0