Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situație tensionată la CFM: Întreprinderea, în vizorul SIS, CNA și Procuraturii

© Sputnik / Miroslav RotariOleg Lipskii
Oleg Lipskii - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2021
Abonare
Președintele Comisiei parlamentare speciale privind analiza situației de la CFM, deputatul Oleg Lipskii, a declarat pentru Sputnik că membrii comisiei au expediat mai multe solicitări către unele instituții ale statului pentru a afla care este acum situația la CFM.
Situație tensionată la CFM: Întreprinderea în vizorul SIS, CNA și Procuratură

Membrii Comisiei speciale privind analiza situației dezastruoase de la întreprinderea de stat „Calea Ferată a Moldovei” s-au întrunit în prima ședință. Deputații au optat pentru identificarea cât mai rapidă a soluționării problemei ce ține de salariile restante a angajaților, care constituie 35,4 milioane de lei.

Deputatul Oleg Lipskii spune că situația la Calea Ferată este catastrofală, iar pentru a afla de ce s-a ajuns la o asemenea stare de lucruri comisia specială a parlamentului a expediat mai multe demersuri către unele instituții ale statului

„Am schițat un plan de acțiuni unde am expediat mai multe demersuri către SIS MAI CNA și Procuratură pentru identificarea tuturor circumstanțelor care au dus la activitatea defectuoasă a întreprinderii și la instabilitatea financiară. Vom colabora și cu Curtea de Conturi care a atenționat, în ultimii ani, în rapoartele sale că situația la CFM a luat o direcție greșită. Deputații au nevoie de informații legate de documente financiare, acte de vânzare-cumpărare de la întreprinderea dată, acte ce atestă primirea și predarea bunurilor”,  a menționat Oleg Lipskii.

Deși dispune de active de miliarde de lei, Calea Ferată s-a ales la sfârșitul anului 2020 cu o datorie creditoare de 459,4 milioane de lei. Proiectul investițional care prevede restructurarea acestei întreprinderi de stat care dispune de un buget de 109 milioane de euro, finanțat de BERD și BEI, este practic neimplementat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0