Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Cum Rusia contribuie la perpetuarea memoriei despre Pușkin în Chișinău

Abonare
În ziua morții lui Pușkin, pe 10 februarie, acum 73 de ani, a fost inaugurată complexul muzeistic, din care face parte și Casa Pușkin. Anume aici poetul a locuit în perioada în care s-a aflat la Chișinău.

În pofida faptului că anul 2020 a fost marcat de pandemie, în cadrul complexului muzeistic a avut loc o reconstrucție de importanță istorică - a fost restaurată Casa Muzeu Pușkin, în care a locuit poetul. Atunci a fost restaurată carcasa casei și acoperișul. Iar restauratorii au împărtășit o veste nu mai puțin importantă – construcția este într-adevăr originală și corespunde perioadei în care poetul s-a aflat la Chișinău.

Дом-музей Пушкина - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2020
Cum va fi reparată Casa-muzeu „A. S. Pușkin” din Capitală

După cum relatează directorul Casei Muzeu A. S. Pușkin, Vadim Drelinskii, în prezent se încheie prima etapă de restaurare a muzeului, care este realizată din banii acordați de mecenați ruși. Lucrările de restaurare a complexului muzeistic vor continua, de asemenea din mijloace bănești oferite de Rusia.

”Potrivit acordului între autoritățile Federației Ruse și Moldovei, în anii 2021-2022 va fi efectuată renovarea capitală a blocurilor doi și trei a Casei Muzeu, care cuprinde toate încăperile în care se află exponatele, blocul administrativ. De asemenea, edificiul este dotat cu utilajele necesare muzeului” a explicat Vadim Drelinskii, directorul Casei Muzeu A. S. Pușkin.

Teritoriul complexului unde se află și Casa Pușkin este o oază neatinsă de istorie. Și datorită faptului că aici a fost Pușkin, s-a păstrat un fragment de teritoriu unde poate fi văzut Chișinăul de acum două sute de ani, de care în oraș practic nu au mai rămas.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0