Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va participa sau nu fracțiunea PSRM la ședința de mâine a Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM  - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2021
Abonare
Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova va participa la ședința de joi a Parlamentului, în cadrul căreia va fi prezentată componența Guvernului Gavrilița.

CHIȘINĂU 10 feb - Sputnik. Președintele PSRM, Igor Dodon, a scris pe pagina sa de Telegram că fracțiunea partidului său va participa la ședința de joi a Legislativului. El a precizat că a discutat cu deputații agenda următoarelor ședințe și au decis de comun să participe. 

Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Politică
Ce greșeală a comis Gavrilița: Parlamentul i-a dat termen ca să o remedieze

Amintim că joi, 11 februarie, deputații se vor întruni în ședință plenară în cadrul căreia urmează să examineze proiectul de hotărâre pentru aprobarea programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Executivului în frunte cu Natalia Gavrilița. 

În data de 5 februarie, candidatul desemnat i-a prezentat pe cei zece miniștri pe care îi propune pentru echipa sa guvernamentală. 

Este vorba despre Viorel Cibotaru, propus viceprim-ministru pentru Reintegrare. Rozalina Albu, ministrul Finanțelor.
La Ministerul Justiției a fost înaintat Sergiu Litvinenco. Ion Luca este propus ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Ala Nemerenco - ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Anatolie Nosatîi - ministrul Apărării. La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene este desemnat Mihai PopșoiAna Revenco este înaintată la funcția de ministru de Afacerilor Interne. Andrei Spînu este propus ministru al Economiei și Infrastructurii. Iar la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a fost numit Anatolie Topală.

Anterior, aproape toate fracțiunile au declarat că nu vor susține prin votul lor Guvernul Nataliei Gavrilița.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0