Impeachmentul împotriva lui Donald Trump: Decizia Senatului

© AP Photo / Brynn AndersonДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2021
Abonare
Avocatul lui Donald Trump a calificat impeachmentul drept o încercare de a-l împiedica pe fostul președinte să mai candideze la alegeri.

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Senatul SUA a declarat miercuri, 10 februarie, drept constituțională procedura de impeachment împotriva celui de-al 45-lea președinte, Donald Trump.

Дональд Трамп - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2021
SUA se fac oficial de rușine în cazul Trump

Deoarece chestiunea posibilității de declarare a impeachmentului șefului statului, care a plecat deja din funcție, nu a fost examinată anterior în instanțele de judecată, experții în drept constituțional au opinii diferite în această privință.

Cu toate acestea, senatorii au decis că pot lua o decizie pe cont propriu. Astfel, procesul va continua.

Pentru constituționalitatea impicimentului au votat 56 de senatori, inclusiv șase republicani. Restul de 44 de senatori republicani au votat împotrivă și au sugerat că intenționează să obțină dezvinovățirea lui Trump.

Pentru impiciment sunt necesare 67 de voturi în Senat. Camera Reprezentanților, în care democrații dețin majoritatea, a adoptat deja o astfel de decizie.

La rândul său, avocatul lui Donald Trump, Bruce Castor, a calificat impiciment drept o încercare de a-l împiedica pe fostul președinte să mai candideze la alegeri.

„Trebuie să înțelegeți de ce ne-am adunat aici. De fapt, ne-am adunat doar pentru că majoritatea din Camera Reprezentanților nu vrea să se întâlnească cu Donald Trump în calitate de candidat politic în viitor”, a spus Castor în timpul unei dezbateri în Senat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0