Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ne așteaptă vremuri grele: Avertizarea autorităților

© Photo : Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI Iată ce ne așteaptă: Ploaie și ninsori puternice: Salvatorii și polițiștii, în alertă
Iată ce ne așteaptă: Ploaie și ninsori puternice: Salvatorii și polițiștii, în alertă  - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2021
Abonare
În contextul Codului galben de schimbare bruscă a vremii emis de meteorologi, salvatorii și polițiștii vin cu un șir de recomandări astfel încât să fie prevenite tragediile în această perioadă.

CHIȘINĂU 10 feb - Sputnik. Pentru următoarele șapte zile se anunță ninsori puternice, temperaturi de până la -22 de grade și ghețuș. În acest context, oamenii legii îndeamnă șoferii să fie atenți atunci când conduc și să țină cont de condițiile meteorologice pentru a preveni accidentele în trafic.

Ger - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2021
Meteo: De data aceasta chiar vine prăpădul! Așa ceva nu am mai avut în această iarnă

Astfel, conducătorilor auto li se recomandă să adapteze viteza la condițiile drumului, să nu efectueze depășiri neasigurate, să nu discute la telefon în timp ce conduc, să nu urce la volan dacă se simt obosiți și să mărească distanța dintre vehicule pentru ca, în caz de derapaj, să poată fi evitat impactul dintre mașini. La fel, pietonii sunt rugați să traverseze drumul regulamentar. 

Totodată, polițiștii menționează că șoferii nu trebuie să se oprească pe benzile de circulație de pe drumurile naționale, ci pe acostament. În cazul în care mașina s-a defectat, să conecteze luminile, iar șoferul să poarte vestă reflectorizantă. 

Salvatorii avertizează oamenii să respecte normele antiincendiare, să nu supraîncălzească sobele, să verifice coșurile de fum înainte de exploatare, să stingă focul din sobă pe noapte și să aerisească bine încăperile pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon. 

Specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență susțin că se menține pericolul de prăbușire sub gheață, așa că oamenii sunt rugați să evite să calce pe gheața subțire formată pe suprafața bazinelor acvatice.

Părinții sunt îndemnați să-și supravegheze copiii și să nu le permită să patineze pe lacuri și să nu-i lase de unii singuri în condiții meteo nefavorabile atunci când merg la școală sau grădiniță sau când revin acasă.

Amintim că meteorologii au prelungit avertizarea de Cod galben de schimbarea bruscă a vremii, valabilă până în data de 17 februarie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0