Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Facebook va bloca postările care vor răspândi informații negative despre vaccin

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimedia"Социальная сеть "Фейсбук
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Abonare
Facebook lansează cea mai mare campanie pro-imunizare împotriva COVID-19 și extinde lista afirmațiilor „false” despre vaccin.

CHIȘINĂU, 9 feb - Sputnik. Conform noii politici Facebook privind standardele comunitare, postările cu „afirmații dezamăgite” potrivit cărora Covid-19 este „fabricat de om” sau că vaccinurile sunt ineficiente, nesigure, periculoase sau cauzează autism vor fi eliminate de luni, anunță RT

Noua politică a fost pusă în aplicare în urma consultărilor cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și va ajuta Facebook „să continue să ia măsuri agresive împotriva dezinformării” despre Covid-19 și vaccinuri.

Флаконы во время производства вакцины против коронавирусной болезни (COVID-19) Gam-COVID-Vac, также известной как Sputnik-V - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2021
Occidentul este gata să lupte pentru vaccin

Chiar dacă nu încalcă niciuna dintre politicile enumerate, postările despre Covid-19 sau vaccinuri vor fi în continuare supuse revizuirii „verificatorilor de informații terți” și etichetate și „retrogradate” dacă sunt calificate ca false.

Între timp, șeful pe politicile de sănătate al companiei, Kang-Xing Jin, a anunțat că Facebook - împreună cu Instagram și WhatsApp, pe care le deține - vor desfășura „cea mai mare campanie mondială de promovare a informațiilor autoritare despre vaccinurile [Covid-19]”.

Pe lângă „extinderea eforturilor noastre de eliminare a afirmațiilor false”, Facebook acordă 120 de milioane de dolari în formă de credite publicitare ministerelor sănătății, ONG-urilor și agențiilor ONU pentru a trimite informații despre vaccin și sănătate „miliardelor de oameni din întreaga lume” și furnizează date „pentru a informa livrarea eficientă a vaccinurilor și eforturile educaționale pentru a construi încrederea” cu privire la vaccinuri.

Gigantul social media va ajuta, de asemenea, oamenii „să găsească unde și când se pot vaccina - similar cu modul în care am ajutat oamenii să găsească informații despre cum să voteze în timpul alegerilor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0