Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cumplit: Un copil de 9 ani s-a înecat în lac după ce s-a spart gheața - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariLac înghețat
Lac înghețat  - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Abonare
Un copil de 9 ani s-a înecat într-un lac după ce gheața subțire s-a spart. Tragedia s-a produs în satul Săseni din raionul Călărași. Minorul s-a prăbușit sub gheață împreună cu un prieten de-al său de 12 ani, care a reușit să se salveze.

CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Călărași, Cristina Vicol, a declarat pentru Sputnik Moldova că oamenii legii au fost alertați de către un localnic care a declarat că a depistat un minor înecat.

© Photo : IP CălărașiUn copil de 9 ani s-a încercat la Călărași
Cumplit: Un copil de 9 ani s-a înecat în lac după ce s-a spart gheața - Foto - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Un copil de 9 ani s-a încercat la Călărași

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că băiatul de 9 ani împreună cu alt prieten de 12 ani au intrat într-o gospodărie care are lac. Ei au decis să se joace pe suprafața bazinului înghețat, însă gheața subțire s-a spart și ei au căzut în apă. 

"În consecință, minorul de 12 ani a reușit să iasă din apă și să meargă la domiciliul mamei amicului său ca să o cheme în ajutor. La scurt timp, la fața locului au venit mai mulți localnici care l-au scos din apă pe copilul de 9 ani, care în acel moment era în stare de inconștiență. La scurt timp, la fața locului a intervenit și o ambulanță. Deși medicii au depus toate eforturile să-l salveze,ei  nu au putut de cât să constate decesul copilului", a declarat Cristina Vicol.

© Photo : IP CălărașiUn copil de 9 ani s-a încercat la Călărași
Cumplit: Un copil de 9 ani s-a înecat în lac după ce s-a spart gheața - Foto - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Un copil de 9 ani s-a încercat la Călărași

Oamenii legii susțin că locuința minorului decedat se află la distanță de aproximativ 50 de metri de gospodăria unde este lacul construit din vara anului 2020.

Сосульки - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Societate
Pericol pentru viață! De pe clădiri pot cădea țurțuri și zăpadă
În prezent, în această gospodărie nu locuiește nimeni, iar curtea nu este îngrădită cu gard. Bazinul acvatic are o adâncime de aproximativ 3 metri și este parțial umplut cu apă.

Forțele de ordine mai spun că ambele familii ale minorilor sunt caracterizate pozitiv de către comunitate. Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a declarat pentru Sputnik Moldova că salvatorii nu au intervenit, dar IGSU a înregistrat acest caz.

Poliția cercetează incidentul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0