Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine a falimentat Calea Ferată - deputații vor apela la instituțiile de drept

© Sputnik / В. Смирных / Accesați arhiva multimediaCalea Ferată
Calea Ferată - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Abonare
A avut loc prima ședință a Comisiei speciale care examinează problemele CFM. În primul rând, s-a decis colectarea informațiilor despre situația Căii Ferate, din arhivele structurilor de drept.

CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Membrii Comisiei parlamentare speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei”au decis să facă apel la Procuratura Generală, SIS, Ministerul Afacerilor Interne și Centrul Național Anticorupție. Această decizie a fost luată la prima ședință a comisiei.

Железная дорога Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2021
Societate
CFM are datorii salariale de milioane: Iată ce au cerut deputații
Deputații vor solicita documente privind starea financiară și economică a întreprinderii. În special, parlamentarii sunt interesați de raportul financiar pentru 2010-2020, lista activelor, inclusiv a celor neutilizate. Comisia este, de asemenea, interesată de poziția Agenției Proprietății de Stat în ceea ce privește lipsa unui director general al întreprinderii timp de 14 luni și întreruperea concursului pentru selectarea unui candidat pentru acest post.

Din comisia respectivă fac parte 10 deputați, reprezentanți ai tuturor fracțiuni parlamentare. Este vorba despre Oleg Lipskii, Nicolae Pascaru, Alexandru Jolnaci (PSRM), Angel Agache - vicepreședinte (Pro Moldova), Corneliu Padnevici („Pentru Moldova”), Petru Frunze și Radu Marian (PAS), Ion Leucă (PDM), Igor Himici(„Șor”), Alexandr Slusari („DA Platforma”).

La finele anului 2020, datoria creditoare a Întreprinderii de Stat ”Calea Ferată a Moldovei” constituia 459,4 milioane de lei, iar restanțele salariale erau de 35,5 milioane de lei. Situația financiară precară a CFM a fost generată de gestionarea ineficientă anterior, dar și de scăderea accentuată a volumului traficului de mărfuri și de pasageri din cauza pandemiei COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0