Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Anunț al Ambasadei Moldovei la Moscova pentru conaționalii noștri din Rusia

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaПосольство Республики Молдова в Москве.
Посольство Республики Молдова в Москве. - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Abonare
Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a venit cu un îndemn către diaspora moldovenească din orașul Moscova și din regiunile Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Ambasada Moldovei în Rusia a invitat comunitățile diasporei moldovenești din orașul Moscova și din regiunile Federației Ruse să participe la concursul "Mărțișor 2021".

Condițiile concursului sunt următoarele: Copii și adolescenții din comunitățile diasporei moldovenești vor desfășura masterclass-uri  de confecționare a mărțișoarelor, implicând în realizarea lor copii de toate naționalitățile care trăiesc pe teritoriul Federației Ruse. Cele mai bune vor fi distinse cu premii.

”Astfel încercăm să aducem un colț de Moldovă, cu tradițiile sale și în Rusia”, subliniază Ambasada într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Menționând că Mărţişorul este un simbol al renaşterii naturii şi al speranţei, misiunea diplomatică a țării noastre la Moscova este sigură că în felul acesta ”va contribui la promovarea culturii, tradițiilor și a imaginii pozitive a Republicii Moldova peste hotare”.

Mărțișor 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2020
Mărțișorul: Legende, obiceiuri, tradiții

De asemenea, sărbătoarea primăverii și concursul dedicat acesteia îi va ajuta generației tinere să mențină legăturile emoționale cu patria.

Înregistrarea video cu masterclass-url urmează să fie transmisă împreună cu Mărțișorul confecționat la adresa Ambasadei Moldova la Moscova. După aceasta, juriul concursului va alege cel mai frumos Mărțișor, care ulterior va împodobi sala de protocol a misiunii diplomatice în Federația Rusă.

Concursul se va desfășura în perioada 11 februarie - 14 martie curent. Învingătorul, care va primi premiul mare, va fi anunțat pe 15 martie.

Fluxul de știri
0