Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Crește numărul de cazuri de COVID-19 în instituțiile de învățământ

© Sputnik / Mihai CarausElev
Elev - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Abonare
Crește numărul elevilor infectați cu noul coronavirus. Dacă acum o săptămână Ministerul Educației anunța că doar o școală din țară activează de la distanță din cauza pandemiei, atunci în această săptămână se anunță că trei instituții au fost plasate în carantină.

CHIȘINĂU 8 feb - Sputnik. Ministerul Educației informează că în perioada 1 - 5 februarie 3 școli și 153 de clase au fost plasate în autoizolare. Totodată, 214 elevi au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, iar 3 183 se află în carantină. A crescut și numărul cadrelor didactice infectate. Săptămâna trecută, autoritățile anunțau că 154 de profesori s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar acum numărul a ajuns la 200. 

Elevi - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Tot mai mulți elevi bolnavi de COVID-19: Care este situația în instituțiile de învățământ

Totodată, 14 elevi și 18 cadre didactice din cadrul școlilor profesionale și centrelor de excelență au fost testați pozitiv. 

Cifra studenților bolnavi rămâne una mică. Săptămâna trecută patru studenți au fost diagnosticați cu noul coronavirus, iar 13 se aflau în autoizolare. Totodată, 12 profesori au fost testați pozitiv cu COVID-19. 

Situația rămâne îngrijorătoare și în grădinițele din țară. Cinci instituții preșcolare și 36 de grupe sunt plasate în carantină. 15 micuți au fost testați pozitiv, iar aproape o mie sunt în autoizolare. Totodată, 54 de cadre didactice sunt infectate cu noul coronavirus. 

Managerii instituțiilor de învățământ sunt îndemnați să monitorizeze situația și să minimalizeze riscul de infectare în rândul copiilor, dar și al profesorilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0