Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Se va vaccina sau nu Maia Sandu împotriva COVID-19

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Abonare
Preşedintele ţării, Maia Sandu, a spus public dacă se va vaccina sau nu împotriva coronavirusului. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţă de presă.

CHIȘINĂU 8 feb - Sputnik. Preşedintele Maia Sandu a fost întrebată dacă, la fel ca alţi lideri de state, va fi printre primii cetăţeni care de vor vaccina împotriva coronavirusului sau va aştepta o altă etapă. 

"Să vedem mai întâi să ajungă vaccinurile. Sun oameni care au mai mare nevoie de vaccine decât mine, mult mai expuşi decât mine, mă refer la medicii din prima linie şi aceştia sunt primii care trebuie să aibă acces la vaccin. Să vedem care este volum pe care îl primim în prima tranşă, cum se administrează. Eu sunt gata să mă vaccinez doar ca exemplu, ca dovadă pentru alţi cetăţeni care ar mai putea să fie îngrijoraţi cu privire la acest vaccin, dar altfel trebuie să mergem la oamenii cei mai expuşi ", a declarat Maia Sandu. 

Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Societate
Tocarciuc: Când va începe în Moldova vaccinarea în masă împotriva COVID-19
Totodată, preşedintele ţării a mai fost întrebată despre numărul de vaccinuri pe care Republica Moldova trebuie să le aibă pentru a asigura toţi cetăţenii. 

"În ianuarie noi am corectat solicitarea către OMS ca să putem şi să cumpărăm nu doar să primim donaţii, care reprezintă 20% din necesităţile ţării. Acum am indicat că ne dorim să putem procura la preţ mai bun. În conformitate cu această solicitate, vom putea cumpăra. Trebuie să alocăm bani", a mai spus preşedintele ţării. 

Potrivit Ministerului Sănătății, primele loturi de vaccin anti-COVID vor ajunge în țară la mijlocul lunii februarie. Sunt așteptate în primul rând 24 570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264 000 doze produse de Oxford/AstraZeneca.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0