Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce s-a întâmplat: Sunt verificați toți străinii din țară

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2021
Abonare
Tot mai mulți străini încalcă regimul de ședere în Republica Moldova, iar în acest sens Biroul Migrație și Azil a inițiat verificarea legalității aflării pe teritoriul țării a cetățenilor străini. 

CHIȘINĂU 7 feb - Sputnik. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, se atestă o creștere a încălcărilor comise de către cetățenii străini în Republica Moldova. Mai exact, este vorba despre nerespectarea regulilor de schimbare a adresei de domiciliu/reședință, nerespectarea scopului declarat la obținerea dreptului de ședere, nerespectarea termenului de reînnoire a permisului de ședere sau prelungire a dreptului de ședere, dar și altele, iar în acest context, autoritățile au inițiat verificările legalității aflării pe teritoriul Republicii Moldova a străinilor cu permise de ședere.


Ministrul științei și învățământului superior al Federației Ruse Valeri Falkov - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2020
Societate
Universitățile rusești sunt gata să ajute studenții străini

Astfel, conform legii, cetățenii străini sunt obligaţi să respecte legislaţia Republicii Moldova şi să se supună, în condiţiile legii, controlului organelor abilitate.

Potrivit unui comunicat de presă a MAI, ofițerii vor verifica valabilitatea permisului de ședere, necesitatea informării despre schimbarea documentului de călătorie, domiciliului sau reşedinţei, precum și vor fi efectuate verificări, dacă străinul întrunește condițiile de menținere a dreptului de ședere.

Autoritățile îndemnă cetățenii străini să respecte toate regulile de bază, iar dacă au anumite neclarități să telefoneze la Centrul de apel al BMA al MAI, la nrumărul de telefon: 022820007.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0