Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum se circulă în Capitală: Primăria vine cu unele precizări

© Sputnik / Irina LeahovaIarna în Chișinău
Iarna în Chișinău  - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2021
Abonare
În Capitală se circulă în condiții de iarnă, iar muncitorii lucrează de cu zori ca să curețe străzile și să presoare material antiderapant. Primarul Capitalei îndeamnă agenții economici să curețe zăpada pe ternurile unde aceștia își desfășoară activitatea.

CHIȘINĂU 6 feb - Sputnik. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, transportul public circulă pe toate liniile municipale. Totuși, unele itinerare au fost modificate din cauza vremii, mai exact este vorba despre traseul spre localitățile din suburbie și drumurile în pantă. Totodată, Primăria a precizat că astăzi au ieșit pe linie 255 de troleibuze și 68 de autobuze. 

Дождь зимой - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2021
Vremea își face de cap: Prognoza meteo pentru 7 zile
Totodată, Întreprinderea Municipală „Exdrupo" a început intervenția la deszăpezire la ora 23:00, cu 30 de utilaje. Astfel, au fost împrăștiați 387 metri cubi de material antiderapant și 25 de tone de sare. Municipalitatea dă asigurări că muncitorii vor activa pe tot parcursul zilei de sâmbătă și vor avea grijă ca pe drumurile din Capitală să se circule în siguranță. 

Potrivit comunicatului de presă, Regia locativ-comunală a început lucrul de la ora 03:00, cu 46 de utilaje cu perie și lamă. Muncitorii au presurat 36 de tone de material antiderapant. Totodată, 400 de angajații ai întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ sunt antrenați de la ora 05:00 la deszăpezirea în stațiile de așteptare pe trecerile de pietoni, la platformele de gunoi și pe căile de acces spre instituțiile de menire socială.

Muncitorii Asociației de gospodărire a spațiilor verzi a început intervenția de la ora 05:00, cu utilaje mecanizate în parcuri, scuaruri și alei, fiind împrăștiate material antiderapant și soluție lichidă. 

În acest context, Inspectoratul Național de Securitate Publică a anunțat că în prezent, trasee și drumuri blocate de nămeți nu sunt. Totuși, inspectorii au atenționat șoferii că pe unele porțiuni de drum este gheață și că muncitorii presoară material antiderapant. Totodată, șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0