Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este Anatolie Nosatîi, candidat la funcția de ministru al Apărării - Foto

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii Moldova / Vitalie IovuContingentul KFOR-13 în Kosovo
Contingentul KFOR-13 în Kosovo - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2021
Abonare
Natalia Gavrilița a prezentat vineri lista candidaților la funcțiile de miniștri în cadrul cabinetului său. Printre ei se numără și Anatolie Nosatîi, care este propus pentru fotoliu de ministru al Apărării.

CHIȘINĂU 6 feb - Sputnik. Anatolie Nosatîi a absolvit Institutul Militar de Arme Întrunite din Odesa și a făcut masteratul în strategii de securitate națională la Universitatea Națională de Apărare din SUA. El are o experiență de peste 30 de ani în Armata Națională și în structuri militare internaționale. Până în 2020, a activat în calitate de șef al Direcției operații al Marelui Stat Major al Armatei Naționale. 

© Photo : Partidul Acțiune și SolidaritateAnatolie Nosatîi
Cine este Anatolie Nosatîi, candidat la funcția de ministru al Apărării - Foto - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2021
Anatolie Nosatîi

În perioada anilor 2014–2018, a fost ofițer militar în cadrul Departamentului pentru operațiuni de menținere a păcii al ONU din New York. A fost șef al Statului Major în Comandamentul Forțelor de Reacție Rapidă și Comandamentul Forțelor Terestre, comandant de batalion în cadrul Institutului Militar și comandant al Batalionului 22 de menținere a păcii.

Anatolie Nosatîi este decorat cu Ordinul “Credință Patriei” și “Meritul Militar”, Medalia Internațională a Organizației Națiunilor Unite pentru participarea la misiunile ONU, și Medalia ”Steaua de Bronz” pentru participarea în două misiuni umanitare post-conflict din Irak. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0