Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Sălile de concerte își redeschid ușile pentru spectatori

© Sputnik / Mihai CarausPrimul concert cu public în Sala cu Orgă din Chișinău, dupâ șapte luni de restricții
Primul concert cu public în Sala cu Orgă din Chișinău, dupâ șapte luni de restricții - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Abonare
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să permită organizarea concertelor cu spectatori. Totodată, interzice activitatea cinematografelor.

CHIȘINĂU, 5 feb - Sputnik. Instituțiile teatral-concertistice și casele de cultură își vor redeschide ușile pentru spectatori. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, dar fără a specifica de când.

Artiștii protestează în fața Palatului Național Nicolae Sulac - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Video, Foto: „Strigăt al sufletului” artiștilor – iată ce au cerut la protest

În decizia Comisiei este specificat că organizatorii vor trebui să respecte un număr limită de spectatori, care nu va depăși 50% din numărul de locuri în sală și cu prezența maximă de 250 de persoane pentru a putea gestiona eficient fluxurile de vizitatori și asigura respectarea măsurilor sanitar-epidemiologice. În același timp, activitatea cinematografelor va fi restricționată în continuare, întrucât cele mai multe cinematografe sunt în Chișinău, Bălți și alte municipii, în care numărul de cazuri noi este în creștere.

Totodată, CNESP a decis că unitățile de alimentație publică de orice tip vor putea comercializa produsele la pachet, în intervalul orelor 22.00 - 07.00, dar se interzice consumarea acestora în interiorul localurilor. În funcție de evoluţia şi tendinţa situaţiei epidemice a infecţiei COVID-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Amintim că, pe 4 februarie, artiștii au cerut să fie „auziți de autorități și să fie redeschise sălile de concert”. Dacă nu susțin concerte, artiștii își pierd sursa de venit. De precizat, în Republica Moldova este instituită stare de urgență în sănătate Publică până la 15 februarie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0