Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ciocoi, la reuniunea interguvernamentală a statelor UEEA

© Sputnik / Miroslav RotariAureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene
Aureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Abonare
O nouă reuniune a șefilor de Guverne din țările Uniunii Economice Eurasiatice s-a desfășurat astăzi. La aceasta a participat și premierul interimar al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 5 feb - Sputnik. Republica Moldova are un interes sporit pentru dezvoltarea și consolidarea în continuare a legăturilor comerciale și economice cu partenerii săi, inclusiv cu țările Uniunii Economice Eurasiatice.

Президент РФ В. Путин - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2021
Rusia
Putin: Activitatea comercială în Uniunea Economică Euroasiatică trebuie restabilită

Declarația a fost făcută de premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, în cadrul reuniunii șefilor de Guverne din statele membre ale Uniunii Economice Eurasiatice, care s-a desfășurat în regim de videoconferință. În discursul său, Ciocoi a menționat că întâlnirile interguvernamentale au un rol semnificativ în deschiderea de noi oportunități pentru dezvoltarea și intensificarea legăturilor comercial-economice între state.

„Această abordare deschide oportunități suplimentare pentru exportul de mărfuri moldovenești, multe dintre ele fiind deja bine cunoscute de partenerii noștri tradiționali”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Ciocoi a mai spus că Guvernul Republicii Moldova activează intens pentru crearea condițiilor favorabile digitalizării tuturor sectoarelor economiei și consolidării domeniului IT, stimularea startupurilor, atragerea investițiilor și oferirea de noi posibilități generației tinere. Începând cu 1 ianuarie 2021, președinția Uniunii Economice Eurasiatice este deținută de Republica Kazahstan.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0