Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Va fi ministru a doua oară? Biografia Alei Nemerenco, candidat pentru șefia MSMPS

© Sputnik / Miroslav RotariAla Nemerenco
Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Abonare
Consilierul președintelui Maia Sandu în domeniul Sănătății, Ala Nemrenco, este propus la funcția de ministrul al Sănătății în guvernul Gavrilița. În 2019, ea a mai ocupat această funcție, când Maia Sandu a fost premier.

CHIȘINĂU 5 feb - Sputnik. Ala Nemerenco este originară din satul Soloneț, raionul Soroca. După absolvirea școlii medii din orașul Fălești, ea și-a continuat studiile la Institutul de Stat de Medicină și Farmacie.

A lucrat în calitate de medic internist la Spitalul Clinic Republican, apoi a activat în cadrul fostei policlinici municipale nr. 8 din Chișinău.

Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Cine este Mihai Popșoi, candidatul la funcția de ministru al Afacerilor Externe

Din anul 2000 activează în cadrul Universității de Medicină. Totodată, ea desfășoară activitate didactico-științifică în calitate de conferențiar universitar în cadrul Școlii de Management în Sănătate Publică a Universității de Medicină. Nemerenco a făcut studii de masterat în management şi sănătate publică și
studii postuniversitare de doctorat.

Din 2002 este director al IMSP Clinica Universitară de Asistenţă Medicală Primară.

În intervalul 2012 - 2015 a fost coordonator de proiect în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Oficiul Regional pentru Europa/Biroul de țară Republica Moldova.

În 2005, Ala Nemerenco a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru pace de către Organizația elvețiană „1000 de femei pentru pace”.

În perioada 2015-2019, a fost consilier municipal, președinte al Comisiei protecție socială, ocrotirea sănătății, educație, cultură și mass-media în Consiliul Municipal Chișinău. În 2010, a fost decorată cu Ordinul ”Gloria Muncii”.

După învestirea Maiei Sandu în calitate de președinte al țării, Nemerenco a fost numită consilierul președintelui în domeniul sănătății. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0