Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova vom avea stațiuni balneoclimaterice - detalii

© Photo : Igor VzorovДнестр
Днестр - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Abonare
Localitățile care vor îndeplini anumite condiții legate de sănătatea și odihna populației vor obține statut de stațiune balneoclimaterică.

CHIȘINĂU, 5 feb - Sputnik. Localitățile rurale și urbane, care vor întreprinde toate condițiile climaterice, balneologice și prezintă o importanță pentru sănătatea și odihna populației, vor putea obține statut de stațiune balneoclimaterică.

Поселок Сириус в Сочи - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2020
Orașele din Rusia preferate de turiști pentru odihnă cu familia

O lege în acest sens a fost votată în lectură finală de deputați în ședința Parlamentului. Localitățile vor putea primi acest statut doar prin hotărâre de Guvern și doar după ce vor fi propuse de către consiliile locale, cu consultarea cetățenilor din localitatea vizată, în baza normelor tehnice unitare adoptate de Executiv.

Proiectul vizează și dezvoltarea economico-socială a localităților din țară, în scopul exploatării raționale și valorificării durabile a substanțelor minerale terapeutice. De asemenea, presupune dezvoltarea turismului în sate și orașe.

Mai mult, potrivit documentului, acele zone care vor obține statutul de stațiune balneoclimaterică vor avea un regim special de administrare, vor atrage noi investiții, fapt care va contribui la modernizarea zonelor și asigurarea cetățenilor cu noi spații, care vor oferi servicii de sănătate și agrement. Inițiativa legislativă aparține vicepreședintelui Parlamentului, deputatului socialist Vlad Batrîncea. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0