Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Comisie de anchetă la Calea Ferată a Moldovei - ce va investiga

© Sputnik / Cătălina CerneiCalea Ferată din Moldova
Calea Ferată din Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Abonare
O comisie parlamentară va analiza situația economico-financiară a Întreprinderii de Stat „Calea Ferată” în ultimii zece ani de activitate.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Situația economico-financiară de la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată a Moldovei” va fi analizată de o comisie parlamentară. Deputații au decis ca această comisie să evalueze activitatea întreprinderii pentru perioada 2010-2020, iar în termen de până la 60 de zile va prezenta Parlamentului raportul cu privire la rezultatele și concluziile anchetei.

Tren de pasageri - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Societate
Exclusiv: Trenurile locale și suburbane de pasageri NU vor fi sistate

Inițiativa de a crea Comisia specială privind analiza situației economico-financiare de la „Calea Ferată a Moldovei” aparține unui grup de deputați socialiști în contextul în care salariile angajaților nu au fost achitate de la sfârșitul anului trecut. Restanțele la plățile salariale constituie 35,5 milioane de lei, datoriile pentru contribuțiile la bugetul asigurărilor sociale și medicale – 26,9 milioane de lei, iar la buget – 5,5 milioane de lei. 

Către sfârșitul anului 2020, datoria creditoare a întreprinderii constituia 459,4 milioane de lei. Comisia va fi constituită din 10 membri și va fi condusă de deputatul Oleg Lipskii. 

Situația financiară precară a CFM a fost generată de gestionarea ineficientă anterior, dar și de scăderea accentuată a volumului traficului de mărfuri și de pasageri din cauza pandemiei COVID-19. Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată a Moldovei” are aproximativ 6800 de angajați. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0