Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bani în loc de bilete la sanatoriu: Cine va beneficia

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Abonare
Persoanele care au avut de suferit în urma catastrofei de la Cernobîl nu vor mai primi bilete pentru tratamentele balneosanatoriale.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Persoanele care au avut de suferit în urma catastrofei de la Cernobîl nu vor mai primi bilete pentru tratamente la sanatorii. Ele vor beneficia de bani în loc de aceste bilete.

Cernobîl - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2020
Societate
Sunt comemorați lichidatorii de la Cernobîl: Cu ce mesaj a venit premierul Chicu

O modificarea a Legii privind protecția socială a cetățenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl a fost aprobată de deputați în cadrul ședinței Legislativului. În categoria beneficiarilor sunt incluși și copiii persoanelor care au avut de suferit, dar și colaboratorii subdiviziunilor de risc deosebit, care s-au îmbolnăvit de boală actinică sau au devenit persoane cu dizabilități și nu-și pot realiza dreptul la tratament balneosanatorial gratuit.

Autorii acestei modificări legislative spun că, în așa mod, cei care nu pot utiliza biletele la sanatoriu din cauza unor indicații medicale vor putea utiliza banii pentru tratament individual. Implementarea prezentului proiect nu va necesita alocarea mijloacelor financiare suplimentare din bugetul de stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0