Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Temperaturi anormale pentru această perioadă: Meteorologii au actualizat prognoza

© Sputnik / Yana ZaharovaParcul Valea Morilor
Parcul Valea Morilor - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Abonare
Se pare că iarna vrea deja să-i lase locul primăverii. În următoarele zile, meteorologii anunță temperaturi primăvăratice de până la 12 grade Celsius. Potrivit specialiștilor, aceste valori termice sunt anormale pentru această perioadă.

CHIȘINĂU 3 feb - Sputnik. Temperaturi de până la 12 grade ne așteaptă în următoarele zile. Meteorologii susțin că joi vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. Totodată, în noaptea de miercuri spre joi ceața se va așterne peste țară iar izolat vor cădea precipitații sub formă de ploaie. 

Туман в Кишиневе, 2 января 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Atenție! Alertă meteo: Un Cod Galben a fost instituit pentru 3 februarie

Joi, termometrele vor indica +7..+10 grade Celsius în nord, +8..+11 grade în centru și +9..+12 grade în sud. În Capitală se așteaptă +8..+10 grade Celsius. Meteorologul Ghenadie Roșca a declarat pentru Sputnik Moldova că aceste temperaturi sunt anormale pentru perioada în care ne aflăm. 

„Temperaturile acestea nu sunt normale în această perioadă. Ele ar trebui să oscileze până la maximum +4 grade ziua, iar pe timp de noapte ar trebui să oscileze între -5 și -2 grade Celsius. Temperaturile sunt acum mai ridicate pentru că noi mereu suntem sub influența maselor de aer cald din partea de sud a Europei, de aici vine și această încălzire”, a precizat specialistul. 

Pentru data de 5 februarie, specialiștii susțin că vremea se va răci ușor, iar începând cu săptămâna viitoare valorile vor reveni din nou la 12 grade Celsius.

„Începând cu data de 5 februarie, vom fi sub influența unor mase de aer mai reci și din această cauză temperaturile vor scădea. Ne așteptăm deja după data de 5 ca pe timp de noapte să avem între -5 și 0 grade Celsius, ca până pe data de 10 februarie să crească din nou. Ziua, pe data de 5 februarie, ne așteptăm să avem valori care vor oscila între +2 și +7 grade”, a menționat meteorologul Ghenadie Roșca.

Ghenadie Roșca a mai spus că, deși în următoarele zile sunt așteptate temperaturi primăvăratice, nu este exclus ca spre sfârșitul lunii februarie valorile termice să scadă simțitor și să avem din nou ninsori puternice. El a precizat că în atmosferă au loc foarte multe procese care influențează vremea. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0