Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pentagonul a făcut declarații despre posibilitatea unui război cu Rusia

© AP PhotoThis is an aerial view of the five-sided Pentagon building, headquarters of the United States Department of Defense, in Arlington, Va., in 1975
This is an aerial view of the five-sided Pentagon building, headquarters of the United States Department of Defense, in Arlington, Va., in 1975 - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Abonare
Șeful comandamentului strategic al SUA a declarat că, de la prăbușirea URSS, Pentagonul nu a mai avut de  luat în calcul probabilitatea unei confruntări directe cu o putere nucleară.

CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Șeful comandamentului strategic al SUA, amiralul Charles Richard, a făcut o declarație cu privire la un posibil război nuclear cu Rusia sau China. El a scris despre aceasta într-un articol publicat în ediția din februarie a publicației oficiale a Academiei Militare si Navale din Statele Unite. Richard a menționat că, de la prăbușirea URSS, Pentagonul nu a mai avut de  luat în calcul probabilitatea unei confruntări directe cu o putere nucleară, însă acum situația s-a schimbat.

”Există o posibilitate reală ca criza regională cu Rusia sau China să degenereze într-un conflict cu utilizarea armei nucleare dacă, în opinia lui, în cazul unor lovituri cu aplicarea armelor de luptă obișnuite ar apărea amenințări la adresa sistemului politic sau al statului”, a declarat Richard.

Potrivit amiralului, nu poate fi exclusă probabilitatea că potențialul adversar va dori să aplice arsenalul nuclear.

Троицкая башня Московского Кремля - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Rusia pune la colț SUA: intervenții brutale și știri false, dublu standard și ipocrizie!

După cum consideră Richard, cât timp SUA s-au concentrat pe lupta cu terorismul, Rusia și China au început să promoveze o politică agresivă, sfidând normele internaționale prin metode de forță, nemaivăzute din perioada de plin război rece. Astfel de acțiuni, potrivit amiralului american, nu trebuie să rămână fără un răspuns din partea Washingtonului.

”Trebuie să concurăm activ pentru a stăvili agresiunea lor: dacă vom ceda inițiativelor lor, riscăm să le consolidăm percepția că Statele Unite nu ar dori sau nu pot să răspundă, ceea ce i-ar putea incita și mai mult”, scrie Richard.

În afară de aceasta, el a menționat creșterea posibilităților strategice ale Chinei și Rusiei, care ar trebui să dea de gândit. De exemplu, Richard a descris amănunțit modernizarea forțelor nucleare ale Rusiei și dezvoltarea de noi posibilități de către Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0