Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emisiunea ”ATITUDINI”

Abonare
Ce le determină pe mame să-și abandoneze nou-născuții în stradă, știind prea bine că nu vor supraviețui, în loc să-i lase în grija autorităților?

În fiecare an poliția ne anunță despre nou-născuți morți sau vii găsiți de către trecători în tomberoane, în parcuri și pe câmp. Veștile de acest fel declanșează doar discuții aprinse pe rețelele de socializare, însă nu ne mobilizează împotriva fenomenului, menținut în viață de prejudecăți, sărăcie și indiferența comunității. De ce ajung nou-născuții în stradă? Sunt aceste mame criminale, așa cum sunt etichetate de către opinia publică sau victime ale circumstanțelor nefavorabile? Discutăm subiectul, la ”ATITUDINI”, cu Maria Vârlan, decană a Facultății de Asistență Socială, Universitatea Pedagogică Ion Creangă, Livia Marginean, psiholoaga Centrului Copil Familie Moldova, Ludmila Șchiopu, psiholoaga ”Centrului Maternal” al Organizației ”Diaconia” și Anastasia Gruzin, șefa Direcției Politici de Protecție a Drepturilor Copilului, MSMPS.

Fluxul de știri
0