Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Compensații pentru căldură: Procedura de încasare a fost simplificată de Primăria Chișinău

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaРабота ТЭЦ
Работа ТЭЦ - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Abonare
Procedura de solicitare a compensațiilor la agentul termic pentru sezonul rece 2020-2021 va fi simplificată.

CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Solicitanții de compensații la plata agentului termic pentru sezonul rece 2020-2021 nu vor mai trebui să prezinte acte suplimentare care să confirme faptul că au beneficiat de acest ajutor și în anul precedent. Această informație va fi verificată în registrele electronice, de către angajații preturilor. O atenționare în acest sens au primit responsabilii preturilor de la primarul Chișinăului în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale. 

Secetă,porumb, Ciutești, Nisporeni, august 2020  - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2020
Agricultorii afectați de secetă pot solicita compensații

„Dacă mai aud la vreo pretură că oamenii sunt purtați pe drumuri, măcar pentru un singur certificat, vor fi aplicate penalizări. Depun cereri doar beneficiarii noi, care sunt câteva sute, iar noi acordăm ajutoare pentru zeci de mii de familii", a subliniat edilul-șef în cadrul ședinței operative săptămânale.

Beneficiarii noi de compensații la plata agentului termic pentru sezonul rece 2020-2021 vor depune o solicitare la pretura de sector sau la primăria din oraș/comună - pentru suburbii, pentru ca ulterior datele să fie verificate în sistemul integrat.

Amintim că beneficiari ai compensațiilor pentru serviciile comunale și resursele energetice, în mărime de 40% din costul facturii, sunt familiile ale căror venituri din ultimele 12 luni sunt mai mici de 3000 lei pe lună pentru fiecare persoană, precum și familiile tinere, cu vârsta de până la 35 de ani, cu venitul mediu global lunar de până la 5000 de lei. În sezonul termic precedent au fost acordate compensații pentru plata agentului termic la peste 21 mii de familii cu venituri mici. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0