Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alegerile din 4 aprilie din Găgăuzia au fost anulate

© Sputnik / Maxim TopalДепутаты НСГ
Депутаты НСГ - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Abonare
Deputații Adunării Populare a Găgăuziei au anulat propria decizie de a organiza alegeri pe data de 4 aprilie curent.

CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Alegerile din 4 aprilie, care urmau să se desfășoare în Găgăuzia pentru votarea deputaților în forul legislativ local, nu vor mai avea loc. Decizia de anulare a scrutinului a fost luată de deputații Adunării Populare a Găgăuziei miercuri, 3 februarie.

Comrat Gagauz Yeri - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2020
Rezultatele alegerilor prezidențiale în UTA Găgăuzia

Motivul a fost că nu s-a reușit completarea componenței Comisiei Electorale Centrale de la Comrat, care trebuie să organizeze scrutinul. De asemenea, nu s-a reușit votarea bugetului pentru anul curent.

În cadrul ședinței, s-a propus ca alegerile să fie organizate pe 11 aprilie, propunerea însă nu a fost susținută. Proiectele cu privire la componența Comisiei Electorale și data alegerilor urmează să fie dezbătute la următoarea ședință a Adunării Populare a Găgăuziei.

Potrivit legislației din Găgăuzia, cei 9 membri ai Comisiei Electorale sunt înaintați din partea Comitetului Executiv, Adunării Populare și instanțelor judecătorești. Mandatul actualei componențe a Comisiei Electorale a expirat pe 20 ianuarie curent, la patru ani de la convocarea primei ședințe. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0