Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce s-a întâmplat cu polițiștii care au privit indiferenți cum un tânăr e amenințat

© Sputnik / Мирослав РотарьPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Abonare
Cei doi polițiști de frontieră, care au urmărit cu indiferență cum un tânăr este amenințat cu cuțitul la o benzinărie din Criva, raionul Briceni, au fost concendiați. Despre măsurile luate în privința celor doi a anunțat Ministerul de Interne.

CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Ministerul de Interne anunță că în urma anchetei desfășurate în privința celor doi polițiști de frontieră a fost emis un ordin prin care sunt demiși din funcție.

Accident cu implicarea unei mașini de poliție  - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Accidente
Foto: Accident la Călărași cu implicarea unei mașini de Poliție
Asta după ce în data de 15 ianuarie polițiștii de frontieră, fiind îmbrăcați în uniformă de serviciu, nu au intervenit ca să oprească un conflict iscat într-o benzinărie. Mai exact, cei doi au privit cu indiferență cum un individ băut l-a luat la pumni pe un angajat al stației de alimentare cu combustibil. Imediat după publicarea acestui caz, MAI a declarat că cei doi polițiști de frontieră nu reprezintă instituția, iar comportamentul lor nu este demn de profesia pe care o au.

”Acțiunile manifestate de către funcționarii vizați, prin adoptarea unui comportament impropriu statutului de polițist, sunt contrar normelor etice acceptate în societate și contravin prevederilor cadrului normativ în vigoare. Totodată, atitudinea funcționarilor a prejudiciat grav imaginea instituției în care activau și a profesiei de polițist. Funcționarul public cu statut special din cadrul MAI are obligația să ia măsuri pentru apărarea vieții, sănătății, onoarei, demnității și averii cetățenilor în cazurile în care ei sunt amenințați de fapte ilegale sau alte pericole, indiferent dacă se află în timpul sau în afara orelor de serviciu”, subliniază MAI.

Ministerul Interne mai precizează că va veni cu unele instruiri suplimentare pentru angajați pentru a fi evita astfel de cazuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0