Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: În Moldova și cei morți sunt jefuiți - Caz sinistru în Boșcana, Criuleni

© Sputnik / Miroslav RotariCimitir
Cimitir - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Abonare
În Moldova nici morții nu sunt ocoliți de hoți. Doi indivizi au furat 16 cruci de metal de pe morminte pentru a le vinde la fier uzat. Totul s-a întâmplat în raionul Criuleni.

CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Poliția anunță că un echipaj al Inspectoratului de Poliție Criuleni a observat în satul Boșcana din raionul Criuleni cum un bărbat descărca dintr-un automobil 16 cruci din metal. Oamenii legii au stabilit că individul de 53 de ani le-a furat din cimitirul satului Mărdăreuca.

Individul a transportat curcile acasă cu mașina unui amic de-al său, în vârstă de 39 de ani. Bănuitul a povestit forțelor de ordine că urma să vândă crucile la metal uzat pentru a câștiga bani de cheltuială.

”Am intrat pe teritoriul cimitirului prin porțiunea de gard avariată. Am verificat crucile care se clătinau și am început să le scoatem. Era întuneric când le-am scos. Am vrut să fac bani de cheltuială, adică să le vând la fier vechi. De scos le-am scos singur, dar le-am transportat cu ajutorul unui alt bărbat”, a povestit individul.

Indivizii au fost reținuți pentru 72 de ore și își recunosc vina. Oamenii legii au pornit o cauză penală pentru profanarea mormintelor și a monumentelor de două sau mai multe persoane. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă amendă de până la 47 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore sau închisoare de până la 3 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0