Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia se creează un consorțiu al producătorilor de echipamente 5G

© AP Photo / Michael ProbstВышка мобильной сотовой связи
Вышка мобильной сотовой связи - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Abonare
Corporația de stat Rosteh va crea un consorțiu al producătorilor de echipamente rusești pentru rețelele 5G.

CHIȘINĂU, 2 feb – Sputnik. Corporația de stat „Rosteh” creează un consorțiu de producători ai echipamentului pentru rețelele de generația a cincea (5G), din care ar putea face parte orice producător rusesc, după ce va fi supus unui audit tehnologic, informează RIA Novosti, citând directorul pentru misiuni speciale a Rosteh, Vasili Brovko.

Открытие опытной зоны сети нового поколения технологии 5G в Иннополисе  - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2020
În Rusia a apărut primul echipament rusesc pentru 5G

În noiembrie 2020, ministrul Dezvoltării Digitale al Rusiei, Maksut Șadaev, declarase că în Rusia rețelele 5G vor fi construite doar cu utilizarea echipamentului autohton. Oficialul specificase că în bugetul de stat al țării sunt prevăzute mijloace financiare suplimentare pentru dezvoltarea acestei ramuri. La sfârșitul lui decembrie, guvernul Rusiei a aprobat regulamentul de alocare a subvențiilor din bugetul federal, sub formă de investiții în corporația “Rosteh”, pentru dezvoltarea echipamentului rusesc pentru rețelelor 5G și pentru a asigurarea unei producții în serie. Valoarea subsidiilor până în 2024 urmează să ajungă la 21,4 miliarde de ruble.

“Pentru dezvoltarea echipamentului destinat rețelelor de comunicare 5G, Rosteh creează o cooperativă tehnologică a companiilor producătoare. Din cooperativă vor putea face parte orice producător de echipamente. Pentru aderarea la consorțiu va fi necesară supunerea la un audit tehnologic”, a transmis serviciul de presă al corporației de stat.

Potrivit Brovki, 10 cele mai mari companii private rusești deja și-a anunțat disponibilitatea de a participa la cooperativă. Brovko a menționată că în conformitate cu foaia de parcursul al dezvoltării comunicațiilor mobile de generația a cincea în Rusia, auditul va fi efectuat de Rosteh.

“Principiul cooperării va consta în utilizarea sarcinilor tehnice private pentru dezvoltarea unor elemente aparte a soluțiilor complexe pentru construcția rețelelor 5G”, a adăugat el.

“Rosteh își dorește ca fiecare producător să propune cele mai eficiente soluții. Vor fi utilizate cele mai eficiente și cele mai atractive din punct de vedere comercial soluții”, a conchis top-managerul corporației.

Conform programului “Economia digitală”, până în 2022, 10 orașe cu o populație cu mai multe milioane de oameni urmează să fie acoperite cu o rețea de acest tip până în 2022, iar orașele cu peste un milion de oameni – până în 2024. Potrivit datelor Rosstat, în Rusia existau 15 orașe în care populația depășește un milion de oameni: Moscova, Sankt Petersburg, Novosibirsk, Ekaterinburg, Nijni Novgorod, Kazan, Celeabinsk, Omsk, Samara, Rostov pe Don, Ufa, Krasnoiarsk, Perm, Voronej și Volgograd.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0