Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gerul face victime: Câți oameni au suferit hipotermie și degerături

© Sputnik / Anatolii KiriakAmbulanță
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Abonare
Șase persoane au suferit hipotermie, iar două s-au ales cu degerături. S-a întâmplat pe parcursul săptămânii trecute din cauza gerului.

CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Pe parcursul săptămânii trecute, șase persoane cu vârste cuprinsă între 25 și 75 de ani au fost diagnosticate cu hipotermie de gradul I și II. Pacienții sunt din municipiul Chișinău și raioanele Criuleni, Ceadîr-Lunga și Ocnița.

Deszăpezirea și circulația transportului public - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2021
Ghețuș pe carosabil! Cum se circulă pe drumurile din țară
La fel, două persoane cu degerături de gradul II și III din raioanele Cantemir și Soroca au beneficiat de primul ajutor medical. Pacienții au fost transportați la spital pentru tratament în condiții de staționar. În total, în perioada 25 - 31 ianuarie, echipele de asistență medicală urgentă din toată țara au intervenit în peste 14 225 de cazuri. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 5 566 de pacienți, dintre care 4 771 au fost maturi, iar 795 - copii.

Cel mai frecvent, cetățenii au solicitat ajutor pentru urgențe cardiovasculare - 3 055, urgențe respiratorii – 2 784, urgențele neurologice – 1 869.  În urma celor 35 de accidente rutiere produse pe drumurile din țară, au avut de suferit 39 de persoane, dintre care șase copii. Medicii de pe Ambulanță au transportat în instituțiile spitalicești 35 de pacienți cu diverse traumatisme.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0