Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste un milion de moldoveni au nevoie de pașapoarte noi: Prețul documentului

© Sputnik / Mihai CarausМолдавский биометрический паспорт
Молдавский биометрический паспорт - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Abonare
Peste un milion de moldoveni ar urma să-și schimbe pașaportul anul acesta. Pentru a evita formarea rândurilor mari la ghișee în timpul verii, cetățenii sunt rugați să-și perfecteze pașapoarte noi din timp.

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Aproape 1,4 milioane de cetățeni moldoveni trebuie să-și reînnoiască pașapoartele pe parcursul anului 2021. Precizarea a fost făcută luni, 1 februarie, de Agenția Servicii Publice (ASE).

Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2020
Societate
Pentru a călători vom avea nevoie de pașaport, viză și ... vaccin - detalii

Pentru evitarea formării cozilor la ghișee în perioada estivală, când crește numărul cetățenilor moldoveni care au nevoie de pașapoarte, pentru a se odihni în străinătate, instituția recomandă ca documentul să fie perfectat din timp.

Orice cetățean își poate verifica valabilitatea pașaportului prin accesarea paginii web oficiale a ASP (www.asp.gov.md), la aplicația „Verifică statutul documentului”.

Eliberarea unui pașaport în 30 de zile calendaristice costă 850 de lei, în 5 zile lucrătoare – 1490 de lei, în 24 de ore – 1700 de lei, iar într-o oră – 2980 de lei.

Potrivit datelor ASE, în 2021 expiră pașapoartele a 366.061 cetățeni. Totodată, numărul cetățenilor Republicii Moldova care anterior au deținut pașaport, dar la data de 01.01.2021 nu dețin nici un pașaport valabil este de 1.024.959.

Agenția Servicii Publice precizează că este disponibilă să asigure cetățenii Republicii Moldova cu acte de identitate în cadrul subdiviziunilor teritoriale ale instituției, conform următorului program de muncă: de luni până vineri, precum și de luni până sâmbătă, în centrele multifuncționale din municipiul Chișinău, Bălți, Cahul, Anenii Noi, Orhei, Ungheni, Ialoveni, Rezina, Ștefan Vodă, Florești, Sângerei, Soroca și Serviciul eliberare acte de identitate Varnița.

Detalii despre documentele necesare pentru obținerea actelor de identitate sunt prezentate pe site-ul Agenției Servicii Publice. 

Pentru asistență, cetățenii mai pot telefona și la Call-centru, la numărul de telefon 14909.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0