Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Începe sesiunea de primăvară a Parlamentului

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Abonare
Deputații din Parlamentul Republicii Moldova deschid astăzi, 1 februarie, sesiunea ordinară de primăvară.

CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. Deputații deschid astăzi sesiunea parlamentară ordinară de primăvară. O 

dispoziție în acest sens a fost semnată anterior de către șeful Legislativului, Zinaida Greceanîi.

PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2021
Politică
PSRM a convocat Consiliul Republican: Va vota sau nu guvernul Gavrilița?

Deocamdată nu se cunoaște când va avea loc prima ședință plenară. Data urmează să fie stabilită de Biroul permanent al Parlamentului, care va întocmi și ordinea de zi. 

Nu se știe nici dacă Natalia Gavrilița, desemnată de șeful statului Maia Sandu candidat la funcția de premier, va merge în Parlament în această săptămână să ceară votul de învestitură al deputaților.

Conform legislației, ea are 15 zile la dispoziție din data desemnării (27 ianuarie) ca să-și prezinte echipa și programul de guvernare. 

Sesiunea de toamnă-iarnă s-a încheiat oficial în data de 16 decembrie. Ulterior, Parlamentul a avut programată o ședință extraordinară în data de 23 decembrie, atunci când trebuia să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece cu puțin timp înainte de începerea ședinței Chicu a anunțat că demisionează din funcția de premier. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0