Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chicu: Sistemul bugetar al țării are „imunitate” și nu depinde de evoluția politică

© Sputnik / Mihai CarausIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Abonare
Veniturile bugetului de stat din prima lună a anului 2021 sunt mult mai mari decât în ultimii doi ani. Fostul premier Ion Chicu a scris pe pagina sa de Telegram că sistemul bugetar fiscal are „imunitate” față de evoluțiile politice din țară.

CHIȘINĂU 1 feb - Sputnik. Ion Chicu a precizat că datele preventive despre veniturile bugetului de stat din prima lună a anului curent arată o creștere a încasărilor din impozite și taxe - cu aproape 535 de milioane de lei față de luna ianuarie 2019 și cu circa 265 de milioane, comparativ cu prima lună a anului 2020.

Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2021
Ion Chicu va reveni în politică? Declarația fostului premier

Potrivit fostului premier, acest lucru a fost posibil în pofida instabilității politice din țară din ultima perioadă. 

„Și asta în condițiile reformei fiscale cu diminuarea semnificativă a cotelor la mai multe impozite și taxe, dar mai ales, pe fonul dezmățului politic și provocărilor pandemice și de secetă”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Telegram.

Chicu a menționat că încă la conferința de totalizare din 31 decembrie, el a menționat că „sistemul bugetar fiscal al țării are o imunitate relativă față de evoluțiile politice din țară”.

Totodată, fostul premier a mai scris că sistemul bugetar fiscal poate crește doar dacă specialiștii din structurile statului, dar mai ales businessul, sunt lăsați să lucreze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0