Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cadre didactice din Chișinău nu și-au primit salariul: A fost pornită o anchetă

© Sputnik / Miroslav RotariПустой карман
Пустой карман - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Abonare
Unor cadre didactice din Chișinău le-au fost transferate cu întârziere salariile pe care urmau să le primească în ianuarie. Primarul a spus că a intervenit pentru rezolvarea problemei. El a cerut să fie pornită o anchetă de serviciu, iar vinovații să fie pedepsiți.

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. În unele școli din unele sectoare ale Chișinăului a întârziat plata salariilor cadrelor didactice pe care acestea urmau să le primească în ianuarie. Primarul Ion Ceban a anunțat în ședința de luni, 1 februarie, că a dispus pornirea unei anchete de serviciu pe acest caz.

Зима в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Societate
În Chișinău se circulă în condiții de iarnă: Probleme semnalate de autorități

„Ianuarie este o lună mai complicată” în ceea ce ține de activitățile contabile, a menționat, totuși, Ion Ceban în ședința de luni a Primăriei, desfășurată în regim online.

De asemenea, primarul a calificat drept credibilă și explicația că plata salariilor ar fi întârziat din cauză că unele instituții de învățământ au trecut din subordinea Direcției Educație a Primăriei în subordinea direcțiilor de sector.

Reținerea la plata salariilor s-a produs din cauză că angajații de la preturi ar fi „introdus cu întârziere datele în sistem”, potrivit șefului interimar al Direcției Educație, Andrei Pavaloi.

Oricum, o anchetă de serviciu pe această problemă, care va fi efectuată de Direcția Educație, ar urma să stabilească din cauza cui cadrele didactice nu și-au primit salariile la timp.

„Solicit ca responsabilii care se fac vinovați de acest lucru să fie pedepsiți”, a declarat Ion Ceban.

Ion Ceban a spus că a intervenit personal, rugând băncile și contabilitățile instituțiilor să lucreze și în ziua de sâmbătă, doar ca lefurile să fie plătite cât mai repede.

Salariile deja au fost transferate pe card, din câte a fost informat primarul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0