Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agricultorii protestatari, chemați la MAI - detalii

© Sputnik / Mihai CarausAgricultorii au blocat strada
Agricultorii au blocat strada - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Abonare
Reprezentanții grupului de agricultori care au organizat proteste în toamna anului trecut la Chișinău, dar și pe drumurile naționale, au fost chemați astăzi la sediul Ministerului de Interne.

CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. Agricultorii protestatari care au încălcat ordinea publică în cadrul manifestațiilor de la sfârșitul anului trecut și au fost citați de Poliție insistă să nu achite amenzi și solicită ca aceste procese verbale să fie revăzute, inclusiv să fie examinată posibilitatea de a fi aplice sancțiuni ușoare. Despre aceasta a fost informat ministrul interimar al Afacerilor Interne, Pavel Voicu la întâlnirea pe care a avut-o astăzi cu reprezentanții agricultorilor, organizatori ai manifestațiilor, Ion Plămădeală și Sergiu Ștefanco.

Aceștia au menționat că la proteste organizatorii nu reușesc întotdeauna să dirijeze grupurile de oameni, iar unii dintre ce nemulțumiți au admis și unele abateri, chiar dacă scopul acestor acțiuni a fost să se facă auziți și să transmită mesaje autorităților statului despre problemele cu care se confruntă.

Poliție  - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2021
Societate
Video - Agricultorii protestează în fața Ministerului de Interne: Iată motivul

În context, Pavel Voicu le-a dat de înțeles reprezentanților agricultorilor că Poliția va acționa în conformitate cu legea și va examina obiectiv circumstanțele atenuante ale cazurilor înregistrate. Totodată, ministrul interimar de Interne a informat că sunt documentate inclusiv acțiunile polițiștilor care au asigurat ordinea publică, în urma petițiilor depuse de protestatari. Ce ține de procesele penale inițiate, ministrul a subliniat că este exclusă implicarea factorilor externi și acestea trebuie să ajungă la o finalitate legală, iar cei implicați trebuie trași la răspundere.

Amintim că atât unii organizatori, cât și participanți la protestele agricultorilor nu au asigurat respectarea legislației, au ignorat cerințele legale, săvârșind acțiuni care încalcă ordinea publică, unele dintre acestea fiind însoțite de aplicarea violenței, de opunerea de rezistență violentă angajaților Poliției și celor ai Inspectoratului General de Carabinieri. La fel, în timpul întrunirilor, unii agricultori (organizatori/participanți) au recurs la blocarea drumurilor, ignorarea indicatoarelor rutiere precum și crearea de obstacole în circulația rutieră.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0