Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situația la frontierele de stat: Cum activează punctele de trecere a hotarelor

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 23 de mii de oameni au traversat frontiera Republicii Moldova în seara de 30 ianuarie și până în dimineața de 31 ianuarie. Poliția de Frontieră anunță că toate punctele de trecere activează în regim normal.

CHIȘINĂU 31 ian - Sputnik. În perioada 30 - 31 ianuarie, 23 503 persoane au trecut frontiera. Astfel, 11 649 de persoane au intrat în țară, dintre care au fost înregistrate 5 856 de treceri la frontiera moldo-română, 4 240 de treceri la frontiera cu Ucraina și 1 553 de treceri aeriene.

Vama Sculeni - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă la frontieră: Unde este mai mare fluxul de călători

Potrivit Poliției de Frontieră, toate punctele de traversare a frontierei de stat activează în prezent în regim normal. Totodată, toți cei care au intrat sau au părăsit țara au fost supuși screening-ului, iar nicio persoană nu a prezentat simptome specifice noului tip de coronavirus. Printre cei care au revenit în Republica Moldova s-au numărat și 369 de moldoveni care au venit din țările cu risc sporit de infectare cu noul virus, din acest motiv, aceștia au fost obligați să completeze fișa epidemiologică și să se autoizoleze la domiciliu. 

Poliția de Frontieră anunță că în perioada menționată 86 de cetățeni au telefonat la Linia Verde pentru a se informa despre situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0