Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Votează sau nu socialiștii viitorul Guvern: Furculiță deschide parantezele

© Sputnik / Mihai CarausCorneliu Furculita
Corneliu Furculita - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, spune că socialiștii vor hotărî în cadrul partidului dacă să susțină sau nu un guvern, însă totul se va decide în ultimul moment. Deputatul nu crede că în echipa lui Gavriliță vor intra persoane din alte partide.
Votează sau nu socialiștii viitorul Guvern: Furculiță deschide parantezele

Corneliu Furculiță a vorbit despre scenariile politice în ajunul primei încercări de investitură pentru un posibil guvern în frunte cu Natalia Gavrilița. Deputatul spune că socialiștii vor analiza programul și echipa guvernamentală după discuții în cadrul formațiunii, însă totul se va decide în ajunul votării, inclusiv opțiunile celorlalte fracțiuni parlamentare.

„ Vom convoca Consiliul Republican al PSRM după care vom analiza, vom studia fiecare candidat la funcția de ministru. Ne vom uita atent și la diplomele de studii pentru aspiranții la funcția de ministru, apoi ne vom expune poziția. Cred că vom avea discuții dincolo de Consiliul Republican, la nivelul întregii formațiuni. Eu nu exclud că și poziția celor de la PAS să se schimbe, astăzi ei au o opinie, iar în sediul Parlamentului altă poziție. Eu cred că totul se va decide chiar în ajunul votului în Parlament. Nu am certitudinea că ar trebui să votăm pentru acest guvern, dar am putea să analizăm oportunitatea votului pentru situația complicată din țară. Dar iarăși, repet: vedem calitatea programului, garnitura și opțiunile celorlalte fracțiuni parlamentare”, a menționat Corneliu Furculiță.

Deputatul mai spune că până la momentul prezentării echipei guvernamentale în Parlament vor fi intrigi, momente de așteptare și de suspans, iar în componența viitorului guvern ar putea să intre doar oamenii de la PAS.

„Va depinde și de voința politică a tuturor fracțiunilor. Cred că pentru partidele care ar susține un guvern ar fi bine ca în garnitura propusă să se regăsească reprezentanții mai multor partide, dar nu cred că vom avea un guvern multicolor din punct de vedere politic, mai degrabă unul monocolor după modelul echipei prezidențiale”, a menționat Corneliu Furculiță.

Președintele Maia Sandu a propus-o pe Natalia Gavrilița, la funcția de premier. Potrivit Constituției, după desemnarea candidatului  acesta are la dispoziție 15 zile pentru a-și crea echipa guvernamentală și programul de guvernare. Premierul înaintat, împreună cu echipa guvernamentală urmează să se prezinte în plenul Parlamentului pentru a cere vot de încredere din partea deputaților.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0