Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin a promulgat prelungirea tratatului New START cu cinci ani

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин
Президент РФ В. Путин - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat vineri prelungirea cu cinci ani a tratatului ruso-american New START privind reducerea armelor strategice ofensive.

CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. Legea, semnată de președintele rus Vladimir Putin la 29 ianuarie, prevede prelungirea Tratatului privind măsurile de reducere și limitare a armelor strategice ofensive până la 5 februarie 2026, potrivit site-ului oficial al Kremlinului.

„Președintele a semnat Legea federală „Cu privire la ratificarea acordului de prelungire a tratatului între Federația Rusă și Statele Unite ale Americii privind măsurile de reducere și limitare a armelor strategice ofensive din 8 aprilie 2010”, se menționează în mesaj. 

Tratatul privind reducerea și limitarea ulterioară a armelor strategice ofensive (START, START-3) a fost semnat de Rusia și Statele Unite în 2010 și a intrat în vigoare la 5 februarie 2011. Aceasta implică reducerea de către ambele părți a armelor lor ofensive strategice.

Un bun pas simbolic: Rusia și SUA au convenit totuși să extindă Tratatul New START - Sputnik Moldova
Video
"Un bun pas simbolic": Rusia și SUA au convenit totuși să extindă Tratatul New START

A a fost încheiat pentru o perioadă de zece ani. În prezent, este singurul tratat de limitare a armelor active între Rusia și Statele Unite, care a expirat la 5 februarie 2021.

Fostul președinte american Donald Trump a declarat tratatul neprofitabil pentru Statele Unite și a menționat necesitatea dezvoltării unei versiuni a documentului cu implicarea Chinei în negocieri. Negocierile cu administrația Trump au eșuat.

Joseph Biden, care l-a înlocuit pe Trump în funcția de președinte, s-a propunțat în favoarea prelungirii tratatului fără condiții suplimentare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0