Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât de real este ca Moldova să exporte lapte și produse lactate în UE

© Photo : Agenţia Naţională pentru Siguranţa AlimentelorÎntreprinderile din Moldova se pregătesc să exporte în Uniunea Europeană
Întreprinderile din Moldova se pregătesc să exporte în Uniunea Europeană - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova ar putea exporta produse lactate și compuse pe bază de lapte în Uniunea Europeană. Asta dacă experții europeni care sunt așteptați în țara noastră vor fi mulțumiți de întreprinderile autohtone.

CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a solicitat de la Direcția Generală pentru Sănătate și Siguranță Alimentară a Comisiei Europene să efectueze un audit în Republica Moldova la întreprinderile specializate în fabricarea produselor lactate și cele compuse pe bază de lapte.

Directorul ANSA, Vladislav Cotici, a efectuat o vizită de lucru la o întreprindere de producere a lactatelor din raionul Ialoveni. Compania este specializată în producerea înghețatei și dispune de utilaj modern, fiind pregătită deja să exporte produse în Uniunea Europeană.

© Photo : Agenţia Naţională pentru Siguranţa AlimentelorÎntreprinderile din Moldova se pregătesc să exporte în Uniunea Europeană
Cât de real este ca Moldova să exporte lapte și produse lactate în UE - Sputnik Moldova
Întreprinderile din Moldova se pregătesc să exporte în Uniunea Europeană

”Anul 2021 este unul foarte important atât pentru Agenție, cât și pentru mediul de afaceri în contextul misiunilor de Audit DG SANTE care sunt planificate în Republica Moldova. De aceea, anul curent va include și evaluarea domeniului producerii produselor lactate ca urmare a expedierii chestionarului și solicitării noastre la finele anului 2020 de efectuare a unui audit pentru exportul produselor lactate și al produselor compuse pe baza de lapte în Uniunea Europeană”, a declarat Vladislav Cotici, directorul general al ANSA.

Сыроварня, архивное фото.  - Sputnik Moldova
Râuri de lapte și maluri de cașcaval: Cum să cucerim Europa cu produsele noastre

Anterior, președintele executiv al Asociației Naționale a Producătorilor de Lapte și Produse Lactate, Carolina Linte, a declarat într-un interviu pentru Sputnik Moldova că producătorii autohtoni de produse lactate i-ar putea surprinde cu produsele fabricate în Moldova chiar și pe europeni.

”Producătorii de brânzeturi din Moldova au un potențial mare. Problema constă în altceva: pe cât de mult sunt dispuși fermierii și producătorii moldoveni să investească în extinderea acestor întreprinderi de prelucrare și deschiderea de noi unități?!”, a punctat Carolina Linte.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0