Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bill Gates cere pregătiri pentru următoarea pandemie ca pentru un război

© AP Photo / Ludovic MarinBill Gates
Bill Gates - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Controversatul miliardar Bill Gates a ieșit în public cu alte profeții despre criza sanitară a lumii, el solicitând ca omenirea să se pregătească pentru următoarea pandemie ca pentru un război.

BRUXELLES, 28 ian – Sputnik, Daniela Porovăț. Miliardarul Bill Gates a publicat împreună cu soția sa Melinda o scrisoare pe blogul său despre actuala pandemie și ce ar trebui făcut pentru următoarea, afirmând că lumea trebuie să se pregătească pentru următoarea pandemie aşa cum s-ar pregăti pentru un război.

Bill Gates - Sputnik Moldova
Bill Gates prezice apariția unei noi pandemii

Astfel, Gates scrie că sunt necesare investiţii de zeci de miliarde de dolari în fiecare an pentru a pregăti lumea de pandemie și propune crearea unui sistem global de alertă, care să avertizeze imediat despre apariția unui nou virus periculos, pentru a nu mai fi scăpat de sub control.

„Nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos. Ameninţarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru - cu excepţia cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni,” a scris Gates, care crede că „pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată la fel de în serios ca ameninţarea războiului”.

El consideră că oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiţii în fiecare an, dar el compară această sumă cu costul pandemiei Covid-19 pentru întreaga lume, care ar fi estimat la 28 trilioane de dolari.

”Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane şi pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună, cea mai rentabilă poliţă de asigurare pe care şi-o poate permite lumea”, mai scrie Bill Gates. El anunță că cea mai mare parte a investiţiei trebuie să provină din ţările bogate, deoarece guvernele lor au cel mai mult de câştigat.

Pe lângă investiţiile ştiinţifice, Gates solicită, de asemenea, înfiinţarea unui „sistem global de alertă, de care nu dispunem azi la scară largă”, pentru a putea detecta epidemiile cât mai curând posibil.

De asemenea, el a cerut crearea unei forţe de reacţie rapidă pentru bolile infecţioase, „pompierii pandemiei” care ar fi în alertă constantă pentru a răspunde unei potenţiale crize sanitare, afirmând că ar fi nevoie de aproximativ 3.000 de astfel de profesionişti în întreaga lume.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0