Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Foto: Ninge abundent! Nămeții au blocat drumurile, un sector de Poliție și puncte vamale

Abonare
În unele localități, stratul de zăpadă care s-a depus de dimineață mai că atinge la un metru. Din cauza nămeților, sunt blocate acum punctele de trecere Palanca și Tudora, un sector de Poliție și două drumuri din proximitatea zonei de frontieră.

CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Ninge abundent la această oră în raioanele de centru și de sud ale Republicii Moldova, potrivit hărții de pe site-ul Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Poliția de Frontieră a informat în seara de 27 ianuarie că punctele de trecere Palanca și Tudora sunt blocate. La fața locului se efectuează în prezent lucrări de deszăpezire.

Totodată, drumurile R-30 și R-31 din proximitatea zonei de frontieră sunt înzăpezite.

În Chișinău a nins azi cu fulgi mășcați - Sputnik Moldova
Video
Iată cum a nins miercuri la Chișinău: Ce se așteaptă joi în țară

Sectorul Poliției de Frontieră Cișmichioi este și el blocat din cauza nămeților formați. Potrivit Poliției de Frontieră, stratul de zăpadă care s-a așternut la Cișmichioi măsoară deja 70-80 de centimetri.

În unele localități din sud se circula dificil încă de dimineață, din cauza zăpezii. Salvatorii au deblocat o ambulanță care a derapat în apropiere de localitatea Ciumai, raionul Taraclia. Ambulanța transporta o pacientă în vârstă de 98 de ani și a derapat de pe traseu în timp ce echipajul se deplasa cu femeia spre spital.

La fața locului, pentru lucrări de tractare a intervenit un echipaj de pompieri, care a reușit în mai puțin de 10 minute să deblocheze ambulanța. În scurt timp, pacienta a fost transportată în siguranță la spitalul raional.

Va ninge și pe 28 ianuarie. Pentru 27 și 28 ianuarie, meteorologii au instituit un Cod Portocaliu de condiții meteorologice complicate.

Pe arii extinse vor cădea precipitații puternice sub formă de ninsoare. Vântul se va intensifica și va avea o viteză de până la 15-20 de metri pe secundă. Izolat va viscoli și va troieni. Pe drumuri se va forma ghețuș.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0