Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Mitingul-recviem dedicat Zilei Internaționale a comemorării victimelor Holocaustului

Abonare
Victimele Holocaustului au fost comemorate astăzi la Chișinău, dar și în întreaga lume. Mai mulți oameni au participat la un miting-recviem, la Memorialul "Victimelor fascismului" de pe strada Calea Orheiului.

Președintele țării, Maia Sandu, spicherul Parlamentului, Zinaida Greceanîi, reprezentanți ai Guvernului, dar și ai comunicații evreiești și ai romilor din Moldova au participat la un miting-recviem, la Memorialul "Victimelor fascismului" de pe strada Calea Orheiului. Oficialii au ținut discursuri în care au condamnat tragicele evenimente și au îndemnat oamenii la toleranță.

Открытие в Кишиневе центра-музея памяти жертв Холокоста - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Istoricul Evgheni Brik despre Holocaust: „Ne uimește indiferența”

Totodată, un grup de tineri dansatori au prezentat o scenă coregrafică despre pierderea unui om apropiat. Acest moment a emoționat toți participanții la eveniment. 

Parlamentul Republicii Moldova a condamnat Holocaustul, adoptând, în iulie 2016, o declarație politică de acceptare a Raportului Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului.

Ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului este marcată anual în Republica Moldova, din 2015, conform unei hotărâri aprobate de Parlament. În Republica Moldova mai sunt în viață aproximativ 40 de supraviețuitori ai Holocaustului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0