Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru moldovenii din UK: Când se relaxează restricţiile

© Sputnik / Sorokopud JuliaЛокдауна в Британии
Локдауна в Британии  - Sputnik Moldova
Abonare
Având în vedere că numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a început să scadă în Marea Britanie, prim-ministrul britanic Boris Johnson a venit cu o veste bună. Data când s-ar putea relaxa restricţiile în această ţară.

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Prim-ministrul Marii Britanii Boris Johnson a spus că restricțiile dure impuse în această ţară pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului ar putea fi relaxate de la jumătatea lunii februarie, în contextul în care numărul cazurilor de infectare a început să scadă.
Johnson a declarat că miniștrii vor „analiza posibilitatea relaxării unor măsuri”, dar a subliniat totuşi că numărul infectărilor este încă „foarte mare” și a promis doar că copiii se vor întoarce în clase „cât mai curând posibil”, potrivit Daily Mail

Ninsorile abundente blochează și mai tare Marea Britanie - Sputnik Moldova
Video
Ninsorile abundente blochează și mai tare Marea Britanie

Guvernul a lămurit însă că relaxarea din data de 15 februarie constituie doar „primul punct” în care regulile vor fi revizuite.

Pe de altă parte, în acelaşi interviu, premierul a refuzat să garanteze că școlile vor fi deschise până la Paște, în ciuda presiunii din partea conservatorilor. Deputații conservatori și experții în educație insistă ca guvernul să găsească o modalitate de a readuce mai mulți copii în sălile de clasă.

Momentan, Marea Britanie vrea să îngreuneze intrarea oamenilor în ţară, astfel ca toți cei care intră să fie obligaţi să stea în carantină pe propria cheltuială în hoteluri de lângă aeroporturi.

Cazurile zilnice de infectare cu Covid-19 au scăzut cu 41% într-o săptămână, ajungând până la 22.195 – cea mai scăzută cifră din 15 decembrie. Pe de altă parte, numărul deceselor se menține constant la 592, în timp ce Boris Johnson se confruntă cu presiuni din partea parlamentarilor conservatori, care cer măsuri pentru ieșirea din lockdown.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0