Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Foto: Mașini blocate în zăpadă - Iată cum se circulă pe drumuri

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ninsoarea de astăzi a luat prin surprindere mai mulți șoferi. Deși Administrația de Stat a Drumurilor a anunțat că drumuri blocate nu sunt, totuși, pe șosele mai multe automobile s-au pomenit în troiene.

CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Poliția de Frontieră anunță că pe parcursul acestei zile, ofițerii din Direcţia regională EST au intervenit în mai multe situaţii de deblocare a mijloacelor de transport, care au derapat de pe traseu din cauza poleiului format.

Totodată, un camion a derapat de pe carosabil, blocând traficul autoturismelor de mare tonaj. S-a întâmplat între punctul de trecere a frontierei Giurgiuleşti-Galaţi şi Giurgiuleşti-Reni.

”Astfel, rugăm șoferii de camioane să fie înțelegători și cu răbdare până la remedierea situației. La punctele de trecere Tudora și Palanca, din cauza ninsorii abundente și a vântului puternic, se formează suluri de zăpadă și îngreunează circulația rutieră pe traseu. În context, Poliţia de Frontieră recomandă tuturor participanţilor în traficul transfrontalier să fie la maxim prudenți pe drumurile naționale, dar și să se informeze despre condiţiile climaterice în statul de destinație”, precizează Poliția de Frontieră. 

În același timp, pe pagina Administrației de Stat a Drumurilor se menționează că șosele blocate în țară nu sunt, iar la această oră drumarii se află la datorie pentru combaterea lunecușului și deszăpezirea drumurilor publice.

Codul Portocaliu de condiții meteorologice complicate se menține până la data de 28 ianuarie. Astfel, șoferii sunt îndemnați să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător condițiilor de iarnă, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri. Mai mult, conducătorii auto trebuie să respecte regimul de viteză, iar dacă aleg o destinație mai îndepărtată - să țină bateria telefonului încărcată. 

În caz de situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0