Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum a comentat Igor Dodon decizia Maiei Sandu cu privire la desemnarea premierului

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a comentat acum câteva clipe decizia președintelui țării, Maia Sandu, de a o desemna pe Natalia Gavrilița candidat la funcția de prim-ministru.

CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Igor Dodon a scris că președintele țării, Maia Sandu, și-a amintit de obligațiile sale constituționale și a înaintat, după o lună de deliberări, un candidat la funcția de prim-ministru, respectând d în același timp termenul stabilit de socialiști până la 1 februarie.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu a înaintat un candidat la funcția de premier
"Așteptăm programul și componența Guvernului propuse de acest candidat (conform constituției, sunt date 15 zile pentru acest lucru). Cred că Parlamentul nu ar putea întârzia și să analizeze această problemă săptămâna viitoare, când se deschide sesiunea parlamentară. Cred că fracțiunea parlamentară a socialiștilor ar trebui să participe la audierile și dezbaterile parlamentare privind programul și componența noului Guvern, pentru a arăta oamenilor calitatea și profesionalismul echipei actuale a Maiei Sandu", a precizat fostul președinte al țării Igor Dodon. 

Totodată, liderul socialiștilor anunță că la sfârșitul acestei săptămâni va avea loc ședință Consiliului Republican al PSRM, unde se va analiza inclusiv poziția partidului cu privire la votarea sau ne votarea noului Guvern.

De precizat că acum o oră președintele Maia Sandu a anunțat la un briefing că a decis s-o propună pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru. Gavrulița a fost ministru al Finanțelor în Guvernul condus de Maia Sandu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0