Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Peskov a dezvăluit subiectul principal al agendei relațiilor ruso-americane

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaЗаместитель руководителя администрации президента РФ - пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Заместитель руководителя администрации президента РФ - пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков  - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful serviciului de presă al liderului rus a răspuns la întrebările jurnaliștilor în ceea ce ține de dialogul ruso-american privind limitarea armelor.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Prelungirea Tratatului privind măsurile ulterioare de reducere și limitare a armelor strategice ofensive (New START) este acum subiectul principal pe agenda relațiilor dintre Rusia și Statele Unite, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitrii Peskov.

En krydsermissil med atomsprængladninger - Sputnik Moldova
Politică
Zaharova: Consultările privind prelungirea Tratatului New START au început

Anterior, serviciul de presă al Consiliului de securitate al Federației Ruse a raportat că, luni, secretarul Consiliului de securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, și șeful Consiliului de Securitate Națională al SUA, Jake Sullivan, au discutat despre prelungirea Tratatului New START și perspectivele dezvoltării cooperării în domeniul securității. Conversația telefonică a fost inițiată de Washington, informează RIA Novosti.

"Subiectul prelungirii Tratatului New START este acum, într-adevăr, problema principală pe agenda relațiilor noastre bilaterale, el a fost într-adevăr discutat", a spus Peskov jurnaliștilor.

În prezent, singurul tratat valabil de limitare a armelor între Rusia și Statele Unite este New START, care expiră pe data de 5 februarie 2021.

Anterior, președintele american Joe Biden și-a anunțat, de asemenea, disponibilitatea de a discuta aspectele problematice cu partea rusă. El a menționat că a solicitat diverse informații de la ministere cu privire la subiectele legate de Moscova.

În același timp, a subliniat Biden, Statele Unite pot coopera cu Rusia, în special în ceea ce privește reducerea și limitarea armelor strategice ofensive.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0