Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ANRE a majorat tariful la energia electrică furnizată de Energocom

© Sputnik / Miroslav RotariМолдавская ГРЭС
Молдавская ГРЭС - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat tariful la energia electrică furnizată de către întreprinderea Energocom.

CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Prețul pentru un kilowatt de energie electrică furnizat de întreprinderea „Energocom” va fi de un leu și 23 de bani (1,23 lei), cu 3 bani mai mare decât tariful actual. Decizia a fost luată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în cadrul ședinței de marți.

După cum a explicat reprezentantul ANRE, Alexandru Ursu, factorul determinant care a dus la creșterea tarifului este ajustarea parametrilor prețurilor reglementate, pe baza previziunii modificării acestora pentru ianuarie-decembrie 2021.

„Se aprobă tariful pentru energia electrică furnizată de furnizorul central SA Energocom în sumă de 123 bani (1 lei 23 bani) per kilowatt pe oră fără TVA. Se anulează hotărârea din 25 septembrie 2020. Hotărârea de azi intră în vigoare la 1 februarie 20211", a declarat Ursu, adăugând că decizia poate fi atacată în termen de 30 de zile.

În 2020, tariful a fost micșorat de mai multe ori: în mai cu 23 de bani, adică până la 1 leu și 35 de bani pe kilowatt pe oră, iar în septembrie cu 15 bani- până la 1 lei 20 de interdicții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0